Juego De Espejos

Формат TXT
Рейтинг книги
0.00
(оценок < 5)
0 10

Novella d’espionatge amb dues virtuts importants: no es de John Le Carre (algun dia escriure la ressenya dels llibres que he llegit d’ell, pero aviso que no sortira massa ben parat) i que esta ambientada en uns fets reals: la Segona Guerra Mundial i la necessitat dels aliats d’evitar que, de la manera que sigui, el punt del desembarcament a les costes franceses sigui conegut pels alemanys o, millor encara, aquests creguin que sera per un lloc diferent del planificat.

El protagonista es el director del contra-espionatge angles (si no ho recordo malament), un academic convertit a espia si us plau per forca com suggereix el titol original. Al bandol contrari hi ha una xarxa clandestina d’espies alemanys infiltrats a Anglaterra. L’autor juga amb ambiguetats calculades per tal d’induir el lector a sospitar que diferents pesonatges son traidors i revelaran el secret del lloc real del desembarcament.

Es una novella d’accio continuada, que fa pensar fins i tot en la necessitat d’informacio que tenim -i l’efecte que ens pot causar tenir informacio parcial sobre les coses que fem. Fins al final no es desvetllen alguns punts foscos de la trama, i just aleshores venen ganes de rellegir la novel·la per veure fins a quin punt l’accio dels diferents personatges es coherent amb aquesta realitat.X